Cum îmi resetați parola?

Cum îmi resetați parola?

Ti-ai uitat parola?   Nu vă faceți griji. Se întâmplă tuturor! Pentru a vă reseta parola, parcurgeți următorii pași:

(1). Asigurați-vă că vă aflați pe pagina de conectare mydesignlist.com făcând clic pe „Contul meu” de lângă imaginea coșului de cumpărături din partea dreaptă sus a paginii de pornire mydesignlist.com.

(2). În partea dreaptă, veți vedea câmpuri pentru a vă introduce adresa de e-mail și parola împreună cu un captcha. Sub butonul „Conectați-vă”, faceți clic pe „Am uitat parola”.

(3). Aceasta vă va duce la o nouă pagină unde vi se va solicita să introduceți adresa de e-mail asociată contului dvs. Apoi, înainte de a face clic pe „Resetați parola”, introduceți captcha.

(4). Acum, va trebui să vă conectați la același cont, unde ar trebui să primiți un e-mail de la noi în câteva minute. Nu uitați să vă verificați dosarele de mesaje nedorite și spam dacă nu le puteți găsi, deoarece aceste mesaje pot ajunge uneori acolo.

(5). Va fi un link pentru a vă reseta parola în e-mail. Acest lucru este valabil doar 24 de ore. Dacă nu aveți șansa să-l resetați înainte de atunci, ar trebui să urmați pașii de mai sus pentru a primi un nou link prin e-mail.

(6). Este timpul să alegeți o nouă parolă! Rețineți că lungimea minimă a parolei trebuie să fie egală sau mai mare de opt simboluri. După ce v-ați hotărât asupra unei noi parole, faceți clic pe „Continuați”. Felicitări! Acum vă puteți accesa contul.



    • Related Articles

    • Cum îmi șterg contul?

      Trimiteți un e-mail la Serviciul Clienți cu numele dvs. de utilizator și adresa de e-mail asociată contului dvs. pentru a vă închide contul. După ce ați făcut acest lucru, vă vom șterge contul de pe site-ul nostru web.
    • Cum îmi pot urmări pachetul?

      Vă vom trimite un alt e-mail cu un număr de urmărire și un link pentru a vă urmări articolul după ce acesta a fost trimis. De asemenea, puteți urmări starea comenzii dvs. din secțiunea „Comenzile mele” de pe pagina contului dvs. de pe site sau de la ...
    • Îmi pot anula comanda?

      Dacă doriți să anulați o comandă, vă rugăm să trimiteți un e-mail la Serviciul nostru Clienți.
    • Când exact îmi va fi livrat coletul?

      Timpul necesar pentru ca transportul dumneavoastră să ajungă este determinat de metoda de expediere pe care o alegeți și de locația în care va fi livrată.
    • Cum pot folosi un cod de reducere?

      Puteți introduce codul de reducere în coșul de cumpărături în timpul pasului de plată. Introduceți codul și faceți clic pe „Aplicați reducerea”, iar reducerea va fi preluată automat din suma totală a comenzii. Fiecare comandă este limitată la un cod ...